Mensen met maar een enkel telefoonnummer weten hoe irritant het kan zijn wanneer datzelfde privénummer reeds meerdere keer gebeld heeft op eenzelfde dag. Voor mensen met een (druk) zakenleven kan dat zelfs nog irritanter zijn.
Privénummers kan je missen als kiespijn, maar je wilt natuurlijk geen belangrijke of dringende telefoontjes missen van vrienden en familie, of zakenpartners, in zo’n omstandigheden. Hierom is het aangeraden om een tweede telefoonnummer te nemen.
Daarbij zijn er twee manieren om gebruik te maken van een tweede vaste nummer op mobiel, want technisch gezien zit het anders in elkaar dan je zou denken op het eerste gezicht.
Het eerste is dat gesprekken naar jouw mobiel rechtstreeks doorgeschakeld worden.
Gesprekken kunnen namelijk gerouteerd worden in telecom switches, waarbij het belverkeer dat binnenkomt, direct weer op het telefonie netwerk gebracht kan worden. Via de interconnectie kunnen telefoongesprekken afgeleverd worden. Zo kan je geen enkel gesprek nog missen.
De tweede manier is door een stuk software te installeren op je mobiele telefoon, om zo gesprekken op jouw telefoon af te leveren.
Deze applicatie noemt softphone. Deze manier bespaart in tegenstelling tot de vorige manier interconnectie tarieven. Dat komt omdat het gesprek via verbinding over het internet opgezet wordt naar de mobiele telefoon, en het niet via het netwerk van de mobiele operators. Bij dat laatste moet je altijd meer betalen dan wanneer het via de app gebeurt. Het gesprek wordt via de software op je mobieltje omgezet in data in plaats van spraak, waardoor mobiele netwerken het zullen zien als deel van je databundel. En dus hoef je geen extra kosten te betalen.
Zoals je ziet kan je dankzij de opkomst van het internet via vaste internetverbindingen gesprekken voeren. De mobiele netwerken hebben daarom een onderscheid gemaakt tussen spraakverkeer en dataverkeer. Spraakverkeer is altijd duurder dan dataverkeer aangezien spraak gevoelig is voor echo’s haperingen en wat nog meer. Dat is waarom je voor spraakverkeer meer zal betalen dan voor dataverkeer. Ook qua verbinding kan dat tellen, maar je bespaart er natuurlijk kosten mee.
Bij de app moet je trouwens ook het volgende weten: met de app steeds aan zal het opladen van je gsm in de nacht weinig uitmaken, aangezien de volgende dag de batterij qua percentage weinig tot niet is opgeschoven naar boven. Dat komt omdat de app aanstond en te veel batterij in beslag nam. Dus de app gaat na een tijdje in slaapstand, of hij is helemaal inactief wanneer je niet elke dag de app opstart. Natuurlijk wil je aan je dag beginnen met een volle batterij, maar bij het gebruiken van deze of andere applicaties, dien je daar rekening mee te houden.
Nu kan je voor jezelf uitmaken of je je tweede zakelijk nummer op je mobiele telefoon wilt hebben of gewoon op de app.
Meer verhalen
Verandermanagement binnen een organisatie
De Kracht van Value Added Logistics voor Start-ups: Een Duurzame Zakelijke Boost
Introductie tot lieren en katrollen: ontdek de wereld van mechanische hefkracht