april 23, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Voordelen van het gebruik van rubberen vloeren

De meeste mensen gaan ervan uit dat het erg duur is om een rubberen vloer in industrieën te gebruiken. Maar ondanks het feit dat het zeer prijzig kan zijn, is het zeer duurzaam. Ze zijn ook perfect om te gebruiken voor tussenverdiepingen. Rubber als vloerbedekking heeft als voordelen dat het weinig onderhoud nodig heeft en zeer veerkrachtig is. Het is ook een grote investering op lange termijn, en daarnaast een ideale keuze over vele oppervlakken. Een van de voordelen van een rubber vloer is zijn duurzaamheid. Hij is gemakkelijk schoon te maken, taai, sterk en veerkrachtig onder uiteenlopende omstandigheden. Een goede rubberen vloer die goed wordt onderhouden en onderhouden kan tot 25 jaar of meer meegaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar verschillende soorten van een entresol. Dit kan wellicht uitkomst bieden voor uw bedrijf. 

Meer voordelen

Een rubberen vloer is minder stressvol in onderhoud. Zelfs als er veel vuil op komt,  kunt u er zeker van zijn dat ten minste 99,9% ervan kan worden verwijderd. U hoeft alleen maar regelmatig een stofzuiger te gebruiken voor de vloer. Het is goed om op te merken dat rubberen vloeren vrij gemakkelijk vuil kunnen ophopen. Het is dus van het grootste belang om een mengsel van water en reinigingsmiddel te gebruiken. Het is ook raadzaam dat u chemicaliën gebruikt die niet agressief zijn voor het rubber. Zorg er dus voor dat uw rubberen vloeren regelmatig, twee keer per week of dagelijks worden gereinigd, afhankelijk van de omgeving waarin ze liggen. U kan bijvoorbeeld een op internet gaan zoeken naar verschillende soorten van rubberen vloeren. Aanbieders als Begra kunnen u adviseren met hen expertise in deze industrie. 

Rubberen vloeren verminderen lawaai

Het is vrij gemakkelijk om op rubberen vloeren te lopen vanwege de elasticiteit. De natuurlijke elasticiteit van rubber helpt het geluid te verminderen tot ongeveer 15 à 20 dB. Ondanks de hardheid en duurzaamheid van rubber is het ook zeer zacht onder de voeten, waardoor het weerbestendig is en schokken vrij goed absorbeert. Het is ideaal voor oppervlakken waar mensen lange tijd moeten staan. Dit soort vloeren bieden veel meer demping dan elk ander type vloer, dit maakt het mogelijk om het comfort te verbeteren en vermindert ook vermoeidheid en verwondingen. Het is goed om op te merken dat rubber vloeren geen statische ophopingen produceren. Ze worden het best gebruikt voor fabrieken of magazijnen waar veel gestaan en bewogen wordt.