mei 18, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Technologische updates die je auto upgraden! 

Als je in een ouder voertuig rijdt, loop je waarschijnlijk veel technologie mis. Gelukkig zijn er genoeg technologische updates die ervoor zorgen dat je auto een waardige upgrade krijgt. Uiteraard maak je er niet direct een Tesla van, maar je auto zal wel een stuk nieuwer aanvoelen. Wat deze updates zijn? Dat vertellen we je in deze blog! 

Apple Carplay & Android Auto 

De meeste mensen willen dat hun telefoon en display in een oude auto passen. Een van de beste manieren op je auto te upgraden, is met een nieuwe radio. Je wilt namelijk wel dat je smartphone koppelt met je radio. Dit zorgt ervoor dat je je favoriete nummers kunt streamen, veilig kunt navigeren en berichten van je telefoon op je dashboard krijgt. Een goed voorbeeld van zo’n radio is een Fiat 500 radio met navigatie. Deze luxe autoradio’s hebben touchscreens van 6 tot 9 inch en geven je auto een waardige upgrade! 

LED Lighting kit 

Nieuwe voertuigen zijn uitgerust met verbluffende interieurontwerpen en verbleekte bliksem rond verschillende elementen (de console, de deurknoppen en andere) verbeteren het niveau van elegantie. Dus als jouw auto deze leuke details niet heeft, kun je ze zelf toevoegen. Gebruik hierbij LED-licht banden met lijm op een van de zijkanten om de schade aan de bekleding tot een minimum te beperken! 

Traceer je auto 

Of je auto nou nieuw of oud is, je wilt je auto natuurlijk wel beschermen tegen diefstal. Daarom is het belangrijk dat je je auto kunt traceren. Dit doe je door een GPS-tracker te installeren. Op deze manier zie je ten allen tijde waar je auto is. Met de juiste software kun je deze gegevens eventueel delen met de meldkamer. 

Dashcamera

Een dashcam is een geweldige manier om je voertuig te upgraden. Daarnaast bescherm je jezelf ook bij een ongeval. Er zijn veel redenen om een dashcam te kopen. Van goedkope dashcams die gewoon opnemer wat er voor je gebeurd, tot duurdere varianten die ook fungeren als een beveiligingssysteem. Deze dashcams kunnen vooruit en achteruit opnemen, time-lapse video’s maken van je roadtrip en nog veel meer! 

Head up display 

De meeste nieuwe voertuigen hebben een head-up display (HUD). Zon display zorgt ervoor dat zaken als snelheid en navigatie-instructies direct op de voorruit worden weergegeven. Dit scherm is transparant, dus het is geen afleiding. Mocht je dit ook willen toevoegen aan je huidige auto? Schaf dan een betaalbare head-up display aan. Een voorbeeld van zo’n HUD display is de SHEROX 3,5 inch HUD. Deze geeft ook snelheidswaarschuwingen aan, zodat je geen onnodige boetes ontvangt. Ideaal toch?