mei 18, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Drie voordelen van werken in de Cloud

De Cloud

Toen werken in de Cloud een aantal jaar geleden geïntroduceerd werd, waren er veel mensen en bedrijven die er zijn of haar twijfels over hadden. Zij vroegen zich met name af of het wel veilig genoeg was en of het niet beter was om gebruik te blijven maken van de hardware van het bedrijf. De Cloud heeft echter laten zien dat het een veilige manier is om data op te slaan. Daarnaast heeft werken in de Cloud nog meer voordelen. In dit artikel bespreek ik drie voordelen van werken in de Cloud.

Wat is de Cloud?

De Cloud is een online omgeving waarin alle bestanden van een persoon of bedrijf worden opgeslagen. De bestanden en gegevens van een laptop of computer zijn eenvoudig te openen op één van deze apparaten met internetverbinding. Je bent dus niet meer genoodzaakt om vanuit een vaste plek te werken. Overal waar je internetverbinding hebt, is het mogelijk om bestanden te openen of op te slaan.

1. Werken vanaf verschillende locaties

Wanneer je met jouw bedrijf werkt vanuit de Cloud, is het mogelijk om vanuit elke locatie te werken. Bijvoorbeeld vanuit huis, de bibliotheek of een koffiezaakje. De werknemers hebben vanuit elke locatie toegang tot de werkgegevens en benodigde applicaties. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd met andere collega’s in één document te werken. Daarnaast scheelt het een hoop reistijd en hoeft het personeel niet meer verplicht op kantoor te komen werken. 

2. Het is veilig voor alle gegevens

Een ander voordeel van werken in de Cloud is dat het veilig is voor alle bedrijfsgegevens. De Cloud vermindert namelijk het risico op datalekken en cybercriminaliteit. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van een vaste laptop of computer. In de Cloud wordt er gewerkt met accounts die inloggegevens nodig hebben. Hierdoor is het mogelijk om op verschillende apparaten aan de slag te gaan.

3. Veel meer opslagruimte

De Cloud beschikt over ontzettend veel opslagruimte en meestal bestaat er ook nog de mogelijkheid om de opslagruimte te vergroten bij een provider. Het is ontzettend handig om alle bedrijfsdata op één plek te hebben staan. Zo is het erg handig om een goed overzicht te houden over alle bestanden en de kans wordt kleiner dat je bestanden kwijt raakt of uit het oog verliest.

Wil je graag werken in de Cloud? Dan raad ik het om contact op te nemen met één van de meest gebruikte Clouddiensten Google Drive, Microsoft OneDrive of iCloud. Het is ook mogelijk om gelijk een account aan te maken en meteen aan de slag te gaan.