juni 13, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op tech gebied

hyperautomation

De trends en ontwikkelingen op het gebied van tech gaan ontzettend snel. In deze blog bespreken we de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van technologie. 

Hyperautomation

Heb je al eens een keer gehoord van de term Hyperautomation? Dit is de verzamelnaam van diverse technologieën die voor automatisering zorgen. Denk hierbij aan RPA, kunstmatige intelligentie, machine learning en chatbots. Hyperautomation combineert deze technologieën en richt zich op volledige intelligente automatisatie. Door deze technologie worden bedrijven vele malen efficiënter en werken ze veel effectiever. Hierbij zorgt hyperautomation dat alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Schrik niet, dit betekent niet dat de mens wordt vervangen door software, de interactie tussen mens en software wordt juist geoptimaliseerd. 

Hyperautomation is voor bedrijven die op zoek zijn naar zoveel mogelijk procesautomatisering. Door gebruik te maken van “robots” zorg je ervoor dat er minder “menselijke” fouten worden gemaakt. 

Cybercrime

Door de Corona epidemie werken we meer online dan ooit tevoren. Hierdoor nemen we cybercrime ook steeds serieuzer. Grote tech bedrijven maken steeds vaker gebruik van VPN-verbindingen en er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van tweestapsverificatie. Dit is zeer belangrijk om gegevens veilig te versturen en nodig omdat cybercriminelen actiever zijn dan ooit. 

Virtual Reality

Virtual Reality en Augmented Reality is populairder dan ooit na de aankondiging van Meta, het bedrijf achter Facebook. Virtual Reality biedt de mogelijkheid om ons te verplaatsen in een andere omgeving. Dit is niet alleen erg handig maar ook super leuk. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden dankzij Virtual Reality. Denk hierbij aan hulp of afstand, virtuele evenementen en eye-tracking. Maar denk ook aan online shoppen. Winkelen krijgt een andere belevenis. Iets om zeker in de gaten te blijven houden. 

Autonoom rijden 

Auto’s mogen nog niet zelfstandig rijden maar dit is wel iets waar we naar toe bewegen. Auto’s hebben nu al de mogelijkheid om snelheidsborden en groene lichten te herkennen. Bij autonoom rijden zijn er diverse levels te onderscheiden, level 0 tot en met level 5. Bij elk level rijdt de auto steeds meer autonoom. Wat erg belangrijk is bij een volledig autonome auto is de staat van het wegennet, de bebording en de belijning. Wanneer dit goed is ingericht kan een auto volledig zelfstandig gaan rijden. Tegenwoordig zijn er auto’s die op level 4 van autonoom rijden zitten.

Dit waren de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van tech. Vooral Hyperautomation is een trend wat we zeker in de gaten moeten houden. Dit biedt namelijk een oplossing voor bedrijven die wel willen groeien maar nog niet weten hoe ze dit moeten doen.