juli 24, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

De top 5 innovatieve gadgets 

Na de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, verschijnen er steeds meer gadgets die ontwikkeld zijn voor verschillende taken. Vaak voert een apparaat een grote verscheidenheid aan functies uit. Deze producten worden ook wel ‘gadgets’ genoemd. Dit zijn vaak (kleine) hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een machine, die een bepaalde functie heeft. Gadgets zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. In deze blog nemen we jou mee in de 5 meest innovatieve gadgets van het moment!

Meer dan alleen een gehoorapparaat

Een aantal jaar geleden was de branche voor gehoorapparaten vooral gericht op de oudere doelgroep. Op een gegeven moment viel het op dat de jongere gehoorapparaat-dragers andere interesses, behoeftes en problemen ondervonden. Sindsdien zijn er ontzettend veel verschillende soorten gehoorapparaten met tientallen functies. Download bijvoorbeeld de bijbehorende app van het gehoorapparaat om deze te bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk om je favoriete nummers te streamen en handsfree te bellen. Houd er wel rekening mee dat de batterijen van dit soort gehoorapparaten sneller leeg raken. Zorg er daarom voor dat je altijd een extra paar, van bijvoorbeeld de premium power 312 batterijen, thuis hebt liggen. 

Virtual assistant

Sinds de komst van de virtual assistant worden we met de dag luier. Met deze apparaten zoals Alexa, Siri en Google Assistant bestuur je een onbeperkt aantal aan smart home apparaten via je eigen stem. Deze gadgets bieden je handsfree hulp, overal in je huis. Zo dim je bijvoorbeeld je lampen in huis, switch je van spotify playlist of krijg direct antwoord op al je vragen. ‘’Hé Siri, wat is de weersverwachting voor morgen?’’ 

Nieuwe vorm van mondkapjes

Ja, je leest het goed. We zijn de komende maanden nog niet af van de mondkapjes en in het buitenland zijn ze al begonnen met het innoveren van de standaard mondkapjes. In veel landen worden de mondkapjes gezien als accessoire. Zo zijn er nu mondkapjes beschikbaar met ingebouwde bluetooth oordopjes. Op deze manier luistert de drager, terwijl die op 1.5 meter afstand staat, naar zijn of haar favoriete nummers. Is dit een tijdelijke trend of worden de mondkapjes daadwerkelijk geïntegreerd als onderdeel van onze outfit? De tijd zal het ons leren! 

Oprolbare telefoons

De toekomst van de smartphones zijn inderdaad oprolbaar. LG presenteerde als eerst de LG Rollable. Het scherm van dit toestel verandert van smartphone- naar tablet formaat, als dat de voorkeur is van de gebruiker. Een uitkomst voor consumenten die graag hun favoriete films en series kijken op de telefoon, maar toch net even een groter scherm willen.