juni 13, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

6 redenen om over te stappen naar PVC vrije printmedia

PVC vrije printmedia zijn een steeds populairder aan het worden voor professionele signmakers, aangezien deze printmedia vele voordelen hebben. Hieronder zullen we een aantal van de belangrijkste voordelen van zelfklevende printmedia zonder pvc bespreken met betrekking op de signmaking industrie.

Milieuvriendelijkheid

Een groot voordeel van PVC vrije zelfklevende printmedia is dat deze milieuvriendelijker zijn. PVC is een van de meest gebruikte grondstoffen in traditionele printmedia, maar is giftig en bovendien niet recyclebaar. PVC vrije printmedia worden vaak gemaakt van milieuvriendelijke alternatieven, zoals bioplastics, waardoor ze een groene keuze zijn voor signmakers die bewust zijn van hun impact op het milieu en hier zo min mogelijk bijdrage aan willen leveren.

Langere levensduur

PVC vrije printmedia zijn vaak gemaakt van meer duurzame materialen dan traditionele printmedia, waardoor ze langer meegaan. Dit kan signmakers helpen geld te besparen aan vervanging van banners en andere reclame-uitingen. Een fijne bijkomst is ook de relatief lage uitstoot die hier bij hoort, aangezien dit een steeds belangrijker onderdeel wordt van de bedrijfsvoering.

Hogere kwaliteit afdrukken

PVC vrije printmedia bieden vaak een hogere kwaliteit dan traditionele printmedia. Dit is mede doordat de materialen die worden gebruikt vaak beter bestand zijn tegen verkleuring en vervorming, waardoor de afdrukken duurzamer zijn en een hogere kwaliteit uitstralen. Hierdoor komt een marketingboodschap ook beter over op de klant.

Grotere flexibiliteit

PVC vrije printmedia zijn vaak flexibeler dan traditionele printmedia, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn voor allerlei soorten toepassingen. Dit kan signmakers helpen bij het creëren van meer creatieve en unieke ontwerpen om zodoende een grotere impact te maken.

Meer keuzemogelijkheden

PVC vrije printmedia zijn vaak verkrijgbaar in een grotere verscheidenheid aan materialen en formaten dan traditionele printmedia. Dit biedt signmakers meer keuzemogelijkheden om uit te kiezen voor het creëren van hun ontwerpen. Ook hierin kan je zorgen voor een verschil ten opzichte van belangrijke concurrenten.

Gezondheid

PVC vrije printmedia zijn minder schadelijk voor de gezondheid dan traditionele printmedia. Dit komt doordat de materialen die worden gebruikt minder giftig zijn en minder gevaarlijke stoffen bevatten. Dit helpt signmakers bij het verminderen van hun blootstelling aan schadelijke stoffen tijdens het printen van hun ontwerpen.