juli 25, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Zo voorkom je dat je in de schulden komt

Voorkom schulden

De meeste mensen denken dat alleen mensen met een laag inkomen in geldproblemen raken. Er zijn echter ook een hoop mensen met een goed inkomen in de schulden raken. In de meeste gevallen gaat het om meerdere omstandigheden die zich tegelijkertijd afspelen. Bijvoorbeeld door privé en zakelijke negatieve gebeurtenissen. In dit artikel leg ik uit hoe je voorkomt dat je in de schulden komt.

Vermijd kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling wordt door veel bedrijven gebruikt om meer producten te verkopen. Vaak wordt er gezegd dat je pas in de toekomst hoeft te betalen. Dit klinkt enorm aantrekkelijk, maar in de praktijk ligt het anders. Kopen op afbetaling is vaak een stuk duurder in vergelijking met gelijk betalen. In de meeste gevallen vragen de bedrijven meer geld voor een product op afbetaling. Hierdoor moet je dus meer geld betalen voor hetzelfde product. Dit zorgt ervoor dat de kans een stuk groter wordt dat je in de schulden komt. Ik raad daarom aan om koop of afbetaling te allen tijde te voorkomen. 

Zet je creditcard stop

Veel mensen maken een gebruik van een creditcard vanwege de voordelen. Het zorgt voor meer flexibiliteit wanneer je salaris nog niet is gestort, omdat je tot een bepaald bedrag rood mag staan. Hierdoor raken veel mensen het overzicht kwijt over hun betalingen. Zet bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd je creditcard stop, zodat je een beter overzicht krijgt van je betalingen. Dit voorkomt dat je eventueel in de schulden raakt.  

Let op de kleintjes

Om te voorkomen dat je in de schulden komt, is het aan te raden om te kijken op welke gebieden het mogelijk is om geld te besparen. In veel gevallen zijn er op bepaalde vaste lasten een hoop geld te besparen. Zo is het mogelijk om meer te gaan fietsen. Op deze manier bespaar je geld op brandstof. Daarnaast zijn er ook veel mensen die niet letten op de uitgave tijdens het doen van boodschappen. Neem bijvoorbeeld altijd een boodschappenlijstje mee en let op eventuele kortingen.

Zit je al in de schulden en heb je hulp nodig? Dan raad ik het aan om contact op te nemen met een specialist op het gebied van schulden. Hij of zij zal samen met jou een plan maken om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk uit de schulden komt.