april 23, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Tips voor startende ondernemers

tips startende ondernemer

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen de droom heeft om ondernemer te worden. Maar ja, je kunt het ze eigenlijk ook niet kwalijk nemen. Wanneer je echt succesvol wordt heb je als ondernemer een aantal voordelen. Je bent je eigen baas, je hebt iets vanaf niets opgebouwd en succesvol gemaakt en je verdient er een leuke boterham mee. Als startende ondernemer kun je succesvol zijn door te leren van grote merken die hun doelen al hebben bereikt. Maar waar let je dan op? In dit artikel geven we je graag tips die je als startende ondernemer zeer goed kunt gebruiken. 

Houd werk en privé deels gescheiden

Je zult merken dat het niet altijd mogelijk is, maar probeer werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Wat je daar heel goed bij kan helpen is een zakelijke telefoon. Spreek met jezelf af binnen welke tijden je bereikbaar wilt zijn voor zakelijke dingen en leg buiten deze tijden de telefoon weg. Smartphones zijn best wel duur en als startende ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk op kosten proberen te sparen. Dan is een refurbished iphone zakelijk een goede oplossing. Refurbished telefoons zijn namelijk een stuk goedkoper dan wanneer je deze nieuw moet aanschaffen. Dat komt omdat deze smartphones al een eerdere eigenaar hebben gehad, waardoor deze tot wel honderden euro’s goedkoper is dan nieuwe telefoons. 

Geloof in jezelf

Ondernemen is met vallen en opstaan. Belangrijk is het altijd dat je in jezelf blijft geloven en dat je vertrouwen hebt in jezelf. In je ondernemersreis zul je obstakels tegenkomen waar je niet altijd even snel raadt mee weet. Maar als je blijft geloven in jezelf en vertrouwen in jezelf hebt, dan overwin je deze obstakels en kom je stapje voor stapje bij het uiteindelijke doel.

Maak gebruik van je netwerk

Als startende ondernemer heb je misschien een paar klanten, maar het klantenbestand moet natuurlijk uitgebreid worden. Door slim gebruik te maken van je netwerk kun je nieuwe klanten aantrekken. Bijvoorbeeld door mond tot mond reclame. Belangrijk is het ook dat je met de juiste mensen netwerkt. Probeer met mensen die successen behaald hebben te connecten. Kijk of zij jouw mentor kunnen worden bij wie je terecht kunt met tips en adviezen.  

Ken je klant

Een van de drie successen van een ondernemer is het kennen van je klant. Als je weet wie jouw klanten zijn en waar zij behoefte aan hebben, ben je in staat om hen te voorzien van de oplossingen die ze nodig hebben. Belangrijk is het ook dat je investeert in je huidige klanten en niet alleen maar op zoek gaat naar nieuwe klanten. Jouw huidige klanten kennen je al en zijn vertrouwd met het product of dienst dat je levert.