juli 24, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Deze activiteiten boosten je onderneming ! 

Ben jij een startup en kan jouw onderneming wel een boost gebruiken? Zorg dan dat je regelmatig teambuilding activiteiten organiseert. Dit helpt namelijk bij de ontwikkeling van alle persoonlijke vaardigheden. Deze zijn essentieel om de meest onmisbare werknemers bij je bedrijf te houden. Buiten de klassieke activiteiten, zoals uit eten gaan, zijn er nog zoveel andere activiteiten die ervoor zorgen dat je onderneming groeit. Een gelukkig team betekent een gelukkige onderneming! 

Biedt genoeg ruimte aan je personeel 

Mentale gezondheid draagt enorm bij aan de vitaliteit van het personeel. Zorg daarom dat je altijd genoeg ruimte biedt aan je personeel. Investeer bijvoorbeeld in zijn of haar persoonlijke doelen en wensen. Veel medewerkers willen buiten hun standaard ‘job’, ook iets beginnen waar zij zelf verantwoordelijk voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een wandelcoach opleiding. Tijdens zo’n opleiding leert men om alle voordelen uit de natuur te halen en worden zij getraind tot echte wandelcoach. Zorg er daarom voor dat je je personeel tevreden houdt en investeer ook in je personeel buiten de werktijden om! 

Lunch & Learn 

Organiseer een gezonde lunch met een informatieve twist. Denk hierbij aan het uitnodigen van een voedingsexpert, die over een gezond eetpatroon vertelt en al je werknemers tips en tricks meegeeft. Doe dit in de vorm van een workshop, zodat het personeel niet alleen nieuwe dingen leert, maar ook zelf ermee aan de slag gaat. Op deze manier wordt er gewerkt aan teambuilding, creëer je een gezonde levensstijl en je verhoogt het werkplezier. 

Happy Birthday! 

Houd een actuele lijst bij met daarin de verjaardagen van alle collega’s. Het versieren van een bureau is zo gedaan. Hang wat slingers op het bureau, blaas wat ballonnen op en je bent klaar. Het is een kleine moeite, maar een ontzettend groot gebaar. Je collega’s zullen dit waarderen. 

Hindernisparcours 

Is het lekker weer buiten? Organiseer dan een hindernisparcours voor alle collega’s. Ga naar een open terrein en vul de locatie met hindernissen. Denk hierbij aan kegels, lege waterflessen of andere objecten. Verdeel de groep in 2 teams en de werknemers moeten proberen het hindernisparcours te doorkruisen zonder de voorwerpen te raken. Uiteraard doen zij dit geblinddoekt en krijgen zij hulp van de teams. Om het ook nog eens wat competitiever te maken laat je de teams het tegen elkaar opnemen. Zorg bijvoorbeeld dat het winnende team een extraatje krijgt.  

Stel samen doelstellingen! 

Uiteraard zijn dit allemaal ontzettend leuke en leerzame activiteiten, maar zolang niet alle neuzen dezelfde richting op wijzen heeft het allemaal weinig zin. Stel daarom op voorhand duidelijke doelen op en doe dit samen! Wanneer werknemers ook daadwerkelijk input mogen geven voelen ze zich meer betrokken bij je onderneming. Na verloop van tijd merk je al gauw dat dit de werknemers motiveert. Hoe meer je team gemotiveerd is, hoe betere resultaten je boekt!