juni 13, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Waarom thuiswerken steeds populairder wordt

Thuiswerken steeds populairder

De afgelopen jaren kozen al steeds meer mensen ervoor om vanuit huis te werken. Door het dringende advies van de overheid om thuis te werken, zijn we dit ook massaal gaan doen. De ontwikkeling van vaker thuiswerken is hierdoor in een stroomversnelling geraakt. De verwachting is ook dat als de maatregelen van corona voorbij zijn, nog steeds veel mensen thuis blijven werken. In dit artikel leg ik uit waarom thuiswerken steeds populairder wordt.

Thuiswerken verlaagt kosten en ziekteverzuim

Thuiswerken heeft meerdere voordelen voor zowel de eigenaar als voor de werknemers. Voor de eigenaar is het met name een financieel voordeel. Thuiswerken zorgt ervoor dat er geld bespaart wordt op de reiskosten. Voor medewerkers die ver weg wonen is het erg tijdbesparend. Zij hoeven niet langer één of twee uur per dag te reizen. Daarnaast verlaagt thuiswerken ook het ziekteverzuim. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat medewerkers zich minder snel en vaak ziek melden als ze ook vanuit huis mogen werken. 

Thuiswerken is beter voor het milieu

Tegenwoordig zijn steeds meer bedrijven en consumenten bezig met duurzaamheid. Vrijwel Iedereen realiseert zich dat we zuiniger met het milieu om moeten gaan. Door meer vanuit huis te werken in plaats van op kantoor, lever je ook een bijdrage aan een beter milieu. Thuiswerken zorgt er namelijk voor dat minder mensen gebruik maken van het openbaar vervoer of de auto. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat door het met zijn alle thuiswerken de luchtvervuiling enorm is afgenomen. 

Thuiswerken zorgt voor meer motivatie

Thuiswerken motiveert de werknemers om extra hard te werken. Zij beseffen zich ook dat ze geen tijd meer kwijt zijn aan reizen en willen hun tijd goed besteden. Het zal ook een kleine bijdrage hebben aan de productiviteit. Er zullen minder kleine pauzes ingelast worden, omdat er geen mogelijkheid is om bij te praten met andere collega’s. Daarnaast geeft het een boost aan het verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerkers. Zij krijgen het vertrouwen om thuis hun werk te doen en dit willen ze ook graag bewijzen aan hun werkgever. 

Wil je toch graag dat jouw medewerkers na de maatregelen weer op kantoor komen werken? Dan raad ik het aan om met de medewerkers in gesprek te gaan. De kans is groot dat er een aantal medewerkers zijn die het wel zien zitten om één of twee dagen in de week vanuit huis te werken.