mei 18, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Wat te doen in de regen met kinderen

Na een drukke werkweek is het eindelijk weekend. Je had een top uitje gepland voor de vrienden en vriendinnetjes van je kind. Je was van plan om met de kindjes naar een speelparadijs te gaan voor de verjaardag van jouw kindje. Het speelparadijs is op een groot veld gebouwd en de ideale plek voor kinderen om buiten te spelen. Heel de week werd er prachtig weer voorspeld, helaas regent het al de hele ochtend. Je wilt geen risico lopen en hebt helaas geen andere optie dan de plannen te wijzigingen. Enkele ideeën om er toch nog een leuke dag van te maken vind je hieronder!

Thuis blijven

Een van de meest gemakkelijke opties is om thuis te blijven met de kinderen. Hierbij hoeft er niet op korte termijn een plek gezocht te worden waar je met de kinderen heen moet en eventueel zelfs voor moet reserveren. Thuis blijven bespaard een hoop last-minute stress en er is genoeg om thuis te ondernemen. Wat dacht je van een spelletjes wedstrijd? De kinderen zullen meerdere spellen moeten spelen en kunnen daarbij punten verdienen. Degene met de meeste punten wint aan het einde van de dag een prijsje. Grabbel wat snoepjes bij elkaar en stop ze in een grote zak met een strik eromheen. Je kan bordspelletjes, opdrachten maar ook races met speelgoedautootjes op speelkleden organiseren. Laat de kind in je zijn gang gaan om een aantal leuke rondes te bedenken!

Indooractiviteiten

Als je toch liever de kinderen ergens anders een uitje wilt bezorgen kun je op zoek gaan naar indooractiviteiten voor kinderen. Bij de meeste plekken hoef je tegenwoordig niet meer vooraf te reserveren. Als je de klantenservice opbelt zullen ze vast niet al te moeilijk doen als dat wel moest en je niet vooraf gereserveerd hebt. Laat de kinderen sportkleding meenemen zodat ze de hele dag overdekt vrij kunnen rondrennen, klimmen, klauteren en springen.

Bioscoop

Je kan er ook voor kiezen om de kinderen mee te nemen naar de bioscoop. De bioscoop is overdekt en als er een leuke kinderfilm draait zijn de kinderen daar wel een à twee uurtjes zoet mee. Na de film kan je de kinderen meenemen om bijvoorbeeld bij een snackbar een patatje te eten. Hierna loop je buiten nog een rondje als het weer al wat beter is. Als het echter nog regent neem je de kinderen mee voor een extra lang ritje in de auto voordat de kinderen weer naar huis gaan!

Door: Jong Assertief – Weerbaarheidstrainingen voor Kinderen