april 23, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Waar moet je op letten bij het drukken van stickers

Dat stickers een goed werkend marketingmiddel zijn zal vast niet als een verrassing komen. Toch komt er bij het drukken van stickers nog best wel wat kijken om tot het beste resultaat te komen, Wij leggen je daarom uit hoe je tot het beste resultaat komt als jij er voor kiest om stickers in te zetten als marketinginstrument voor jouw onderneming.

1. Laat de stickers opvallen

Een sticker is vaak niet super groot. Toch wil je dat jouw stickers bij de doelgroep in het oog vallen. Het is dus de kunst om jouw stickers op te laten vallen. Hoe doe je dat? Je kunt bij het stickers drukken besluiten om voor een aparte vorm te gaan om beter op te vallen, maar felle kleuren vallen natuurlijk ook erg op. Er is dus geen sluitend antwoord op deze vraag te geven, maar het beste advies dat wij je kunnen geven is dat je de keuze vooral moet laten afhangen van jouw bedrijfsidentiteit. Bij het zien van de stickers moet de doelgroep namelijk jouw bedrijf herkennen en dat gaat niet als jij opeens volledig afwijkt van jouw huisstijl.

2. Zorg voor een goede call to action

Als jij een opvallend design voor jouw stickers hebt gemaakt is het tijd om na te denken over een call to action. Je wilt immers dat de doelgroep een actie onderneemt nadat ze jouw sticker hebben gezien. Het werkt het beste om een QR code te ontwikkelen die naar een eigen bit.ly URL verwijst. Deze url kun jij altijd naar een zelf gekozen landingspagina van jouw website sturen. Als jij een tijdelijke actie wilt promoten kan je deze gebruiken, maar wil je dat mensen die de QR code scannen naar jouw homepage gaan kan dat natuurlijk ook. Op deze manier hoef jij je ook geen zorgen te maken dat de QR codes niet meer werken als de actie is afgelopen.

3. De plek om ze te plakken

Je kunt wel willekeurig overal stickers opplakken, maar als je dit op plekken doet waar jouw doelgroep zich niet begeeft heeft dat natuurlijk weinig zin. Denk dus goed na over de plekken waar jij jouw stickers wilt plakken. Daarnaast is het ook niet onverstandig om na te denken over waar het mogelijk niet gewenst is dat er stickers worden opgeplakt. Dit kan juist weer zorgen voor slechte naamsbekendheid.