juli 25, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

De beste tips om geld te besparen voor ondernemers

Geld besparen

Het hebben van een eigen onderneming is voor veel werkende mensen een absolute droom. Succesvol ondernemen levert een hoop voordelen op. Zo ben je in staat om zelf te bepalen wanneer je op vakantie gaat. Alleen heeft een ondernemer vaak ook hoge kosten. Dit zorgt ervoor dat er mogelijk minder geld verdient wordt of in het ergste geval zelfs tot financiële problemen. In dit artikel geef ik een aantal tips om geld te besparen voor ondernemers.

1. Breng alle lasten in kaart

Als eerst is het belangrijk om alle kosten in kaart te brengen. Het is een lastige opgave om op kosten te besparen zonder dat je weet wat al deze kosten zijn. Hiervoor is het aan te raden om de vaste lasten en alle andere lasten in een duidelijk overzicht weer te geven. Vervolgens is het zaak om elke kostenpost te bekijken om te zien of er eventueel een mogelijkheid is om geld op te besparen. 

2. Bespaar op de vaste lasten

Het komt vaak voor dat ondernemers op een gegeven moment geen goed beeld meer hebben van de vaste lasten. Vaak hebben ze al jarenlang een abonnement of verzekering lopen die misschien helemaal niet meer gebruikt wordt. Loop bijvoorbeeld alle verzekeringen en abonnementen door en kijk of er iets is dat je helemaal niet meer gebruikt. Daarnaast zijn er misschien wel nieuwe alternatieven beschikbaar voor een lagere prijs. Vooral als je al voor een lange tijd een verzekering of abonnement hebt. 

3. Bespaar op de eenmalige kosten

Naast dat het goed is om te kijken naar de vaste lasten, is het ook goed om te kijken naar de eenmalige kosten. In veel gevallen is het ook mogelijk om hierop geld te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het besparen van eten en drinken dat op kantoor beschikbaar is, geld besparen op het gebied van zakelijke evenementen of in reclame. Wanneer je jouw marketingbudget een stuk lager zet, is het van belang om creatief om te gaan met de middelen die je hebt.  

Loop je achter met betalen? Dan raad ik het aan om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Neem bijvoorbeeld contact op met de bedrijven waaraan je nog geld moet betalen en schakel hulp in van de Kamer van Koophandel of een belastingadviseur.