juni 13, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

4 tips om jouw tuin een waardige upgrade te geven 

Wil je optimaal van je tuin genieten? Dan is het wel zo belangrijk om deze zo optimaal mogelijk in te richten. Je kunt bij het inrichten van je tuin alle kanten op. Denk hierbij aan verschillende meubels en accessoires, maar ook de stijl waarop je de tuin inricht heeft een grote invloed. Voor welke stijl je het beste kunt gaan? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Maar om het je in ieder geval een stuk makkelijker te maken geven we je in deze blog 4 tips die jouw tuin voorzien van een waardige upgrade! 

Tropische look 

Wijzelf zijn echt fan van de tropische look in de tuin. Dit is niet alleen ontzettend mooi voor het oog, maar het geeft je tijdens de warme zomerdagen ook nog eens een ontzettend fijn gevoel! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bamboe schutting en verschillende bamboe accessoires. Zo’n schutting is gemaakt van bamboestokken, waardoor je tuin een mooie natuurlijke look krijgt. Daarnaast zijn we de standaard houten schutting ook wel zat, toch? Ga daarom voor een nieuwe, tropische look! 

Alleen maar tegels? 

Veel mensen vinden de onderhoud van de tuin een niet zo leuke taak en kiezen er vervolgens voor om de tuin volledig te tegelen. Dat is op zich een logische keuze omdat je daardoor geen omkijken meer hebt, maar het  neemt ook een aantal nadelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld een nadeel dat je tuin een kille en saaie uitstraling krijgt. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van een gezellige tuin. Daarnaast kan het regenwater niet weglopen. Genoeg redenen om je tuin niet volledig te tegelen! 

Denk in vier seizoenen 

Je tuin gebruik je natuurlijk het meest in de zomer, maar dat betekent niet dat je in de overige seizoenen je tuin geen omkijken hoeft te geven. Daarom is het wel zo belangrijk om in vier seizoenen te denken. Kies daarom wat wintergroene planten uit en houd ook rekening met najaar- en winterbloei. Voorjaarsbollen zorgen voor kleur in de lente. Een boom die mooi bloeit, vruchten geeft, mooi verkleurt in de herst en niet te groot wordt, is een geweldige upgrade voor je tuin! Kies bijvoorbeeld voor de Malus ‘Red Sentinel’ of de gele ‘Malus Comtesse de Paris’. 

Creëer zones 

In plaats van het volledige overzicht te bewaren in een rechthoekige tuin, is het juist veel spannender om zones aan te brengen in je tuin. Zones creëer je door verschillende formaten planten en bomen te plaatsen en paden in bochten te leggen. Hierdoor ontstaat er na elke bocht weer een nieuwe verrassing en lijkt de tuin veel spannender!