juli 24, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

3 Manieren om meer te verdienen met jouw horeca terras

rendement terras verhogen

Na een tijd gedwongen gesloten te zijn is het nu weer tijd om de verliezen van het jaar in te halen met jouw terras. Veel ondernemers doen dan ook hun best om zoveel mogelijk rendement te halen uit de uurtjes die je open bent. Maar hoe zorg je voor maximaal rendement uit je terras? Wij geven je drie tips.

Creëer aangename plekjes

Hoe aangenamer je op een terras zit, hoe langer je blijft hangen. Dit is voor veel ondernemers de eerste belangrijke regel. Zorg er daarom voor dat jij voldoende plekjes hebt waar het aangenaam is. Met winderig weer wil je dus een terrasscherm horeca neerzetten zodat je gasten uit de wind maar in de zon kunnen zitten. Tijdens warm zomerweer wil je juist zorgen dat er voldoende schaduwrijke plekken zijn. Als horecabaas kun jij het weer niet beïnvloeden, maar het is wel de kunst om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Maximaliseer je openingstijden

Ieder uurtje dat je als horecagelegenheid open kunt is er weer eentje. Zorg er dus voor dat jij zo veel mogelijk uren open bent, zodat je geen mogelijke klanten mist. Als jij normaal alleen open was vanaf 15:00 is het nu slim om ook ‘s morgens al open te gaan. Indien je dit gaat doen is het wel handig om je menukaart nog eens onder de loep te nemen. Om 10:00 ‘s ochtends krijg je namelijk ander publiek met andere wensen dan in de middag. Met een aangepaste menukaart trek jij meer publiek naar je terras toe.

Kies een brede doelgroep

Zeker nu langzaam aan weer meer mogelijk is, zie je dat er veel families op stap gaan met elkaar. Om voor deze families interessant te zijn is het handig om een familievriendelijk terras te maken. Dit kan al met de kleinste dingen. Wat dacht je van kleurplaten voor de kleine kinderen. Deze hebben zo lekker wat te doen terwijl de ouders en oudere kinderen lekker op het terras kunnen zitten. Ook is het natuurlijk leuk om een kindermenu te bedenken. Van speciale kindergerechten tot kinderdesserts. Zo is het voor een familie interessanter om voor jouw terras te kiezen in plaats van dat van de buurman.