april 23, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Tijd voor een leuk teamuitje? Probeer onderstaande tips! 

Eens in de zoveel is het belangrijk om er even tussenuit te gaan, samen met het team. Soms moet je medewerkers namelijk belonen voor hun inzet door een gezellig teamuitje te organiseren. Dit is niet alleen een mooi gebaar naar je team toe, maar het helpt ook nog eens om de onderlinge banden tussen medewerkers te versterken. Dat zorgt natuurlijk weer voor betere resultaten. Ter inspiratie geven we een aantal tips voor de invulling van zo’n teamuitje! Lees snel verder. 

Leer elkaar beter kennen 

Het teamuitje moet ook gericht zijn om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Dit doe je al door te kiezen om het teamuitje op een andere locatie dan het werk te doen. Dit is heel belangrijk! Denk bijvoorbeeld aan outdoor activiteiten. Op deze manier moeten medewerkers in teamverband een aantal opdrachten uitvoeren in de buitenlucht. Hierbij is het wel belangrijk om de juiste kleding te dragen. Je kunt hierbij de medewerkers bijvoorbeeld een cadeaubon cadeau geven van een survival gear shop. 

Escape room 

Wil je liever niet vies worden, maar wel iets actiefs doen? Wat dacht je van een escape room! In een escape room werken verschillende groepjes samen om een aantal puzzels op te lossen. Alleen door de puzzels op te lossen worden zij bevrijd uit een kamer. Dit vergt natuurlijk nauwe samenwerking en is naast een ontzettend leuk teamuitje, ook nog eens goed voor de teambuilding! Win-win! 

Uit eten

Ok. Misschien niet het meest leuke en creatieve teamuitje, maar wel een van de meest populaire. Een teamuitje hoeft namelijk niet altijd actief te zijn. Gezellig met zijn allen uit eten is ook ontzettend gezellig. Dit is tevens ook een goed moment om alle medewerkers te bedanken voor hun inzet. Dit mag namelijk zeker wel gezegd worden. Houd hierbij wel rekening met dat er eten voor iedereen moet zijn. Zorg daarom dat je gaat eten bij een restaurant waar ook een vegetarisch menu te vinden is. 

Kitebuggyen 

Misschien een tikkeltje extreem, maar kitebuggyen is ook een ontzettend leuke teamactiviteit! Met kitebuggyen zoef je in een kleine buggy met flinke wind keihard over het strand. Aan de buggy zit een grote vlieger die de wind vangt en je voortduwt. Spectaculair en fun geschikt voor iedereen. Uiteraard krijg je eerst een instructie, leer je de buggy besturen en krijg je tips van een ervaren kiter. Je wordt niet aan je lot overgelaten.