juni 13, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Drie manieren om goed personeel te vinden

Goed personeel vinden

Voor veel bedrijven is het een lastige opgave om goed personeel te vinden. Naast dat de kans groot is dat jouw concurrenten ook op zoek zijn naar goed personeel, is het van belang dat de persoon past binnen jouw bedrijf. Om ervoor te zorgen dat je personeel vindt dat binnen jouw bedrijf past, is het van belang om te weten wie je precies zoekt. In dit artikel bespreek ik drie manieren om goed personeel te vinden.

1. Kijk binnen je eigen netwerk

De eerste manier om goed personeel te vinden, is door te kijken naar je eigen netwerk. De kans is groot dat je iemand vindt die opzoek is naar werk. Daarnaast ken je die persoon vaak al enigszins. Hierdoor is het mogelijk om van te voren een inschatting te maken of hij of zij past binnen jouw bedrijf. Vind je niemand binnen je eigen netwerk? Dan raad ik het aan om je werknemers in te zetten om nieuwe personeel te vinden. Misschien kennen zij oud-collega’s of vrienden die opzoek zijn naar een nieuwe baan. 

2. Maak gebruik van een uitzendbureau

Een andere goede manier is om een uitzendbureau in te schakelen. Een uitzendbureau is gespecialiseerd in het vinden van personeel dat past bij jouw bedrijf. Zij beschikken meestal over een groot klantenbestand aan mensen die opzoek zijn naar een baan. Je hoeft alleen maar aan te geven naar wat voor personeel je op zoek bent. Vervolgens zullen zij hun uiterste best doen om gekwalificeerd personeel voor je te vinden. Er zijn echter wel meer kosten aan verbonden dan wanneer je zelf personeel werft, maar de kans is een stuk groter dat je in een korte tijd nieuw personeel in dienst hebt.

3. Plaats een oproep op social media

Tegenwoordig is vrijwel iedereen actief op social media, ook bedrijven. Hierdoor is het een goede manier om aan nieuw personeel te komen. Zo is het mogelijk om een oproep te plaatsen op de bedrijfspagina op Facebook of Instagram. Het beste platform om aan goed personeel te komen, is echter door middel van LinkedIn. LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk op het internet. Ontzettend veel mensen hebben een account op dit platform. Van zelfstandige tot aan mensen die opzoek zijn naar een baan. Wanneer je een bericht op LinkedIn plaatst, bestaat er de mogelijkheid voor jouw opgebouwde netwerk om dit bericht te delen. Hierdoor zal jouw bericht door veel mensen gezien worden.