juni 13, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Vier tips voor het inrichten van een modern kantoor

Modern kantoor inrichten

In de afgelopen jaren zien we dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hun kantoor modern in te richten. Dit wordt meestal gedaan om de concentratie en productiviteit van de werknemers te verhogen. Een modern kantoor bestaat onder andere uit meerdere flexibele werkplekken en glazen ruimtes. Wil je graag jouw kantoor modern inrichten? In dit artikel geef ik vier tips voor het inrichten van een modern kantoor.

1. Creëer flexibele werkplekken

Tegenwoordig zie je dat steeds meer bedrijven gebruik maken van flexibele werkplekken, omdat steeds meer werknemers werken vanaf hun eigen laptop. Vaak sluiten de werknemers hun eigen laptop aan op een extra beeldscherm om effectiever te werk te gaan. Het voordeel hiervan is dat het voor de werkgever de mogelijkheid biedt om creatief om te gaan met de inrichting van het kantoor. Daarnaast scheelt het ook een hoop geld, omdat je geen vaste computers en kantoormeubels hoeft aan te schaffen.

2. Kies voor glazen ruimtes

In de meeste moderne kantoren zie je meerdere glazen ruimtes. Dit geeft namelijk een moderne uitstraling en het is ook nog eens enorm handig. Glazen ruimtes bieden de mogelijkheid om in een geluidsdichte ruimte zaken te bespreken. Daarnaast is het ook handig om te kijken wie er allemaal aanwezig is op kantoor. In de meeste gevallen wordt een glazen ruimte gebruikt als vergaderzaal, wachtkamer of eetruimte. 

3. Zorg voor voldoende licht

Het is van belang om een modern kantoor van voldoende daglicht te voorzien. Daglicht heeft namelijk een grote invloed op de werkprestaties van werknemers. Dit komt omdat licht een aantal belangrijke processen in ons lichaam activeren, bijvoorbeeld ons slaap- en eetpatroon. Is er op jouw kantoor weinig daglicht? Dan raad ik aan om TL balken te vermijden en te kiezen voor lampen die hetzelfde effect geven als natuurlijk daglicht.

4. Ga voor groen

Bloemen en planten zijn onmisbaar in een kantoor. Bloemen en planten zorgen voor een schonere lucht op kantoor. Ze hebben een zuiverende werking. Planten nemen namelijk CO2 op en zetten dit om naar zuurstof.  Dit zal net als daglicht een positieve bijdrage hebben op de werkprestaties van de werknemers. Daarnaast zijn er ook manieren om beter met het milieu om te gaan. Kies bijvoorbeeld voor duurzame kantoorartikelen of eerlijke koffie en thee met een keurmerk.