mei 18, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Je werkkamer inrichten, zo doe je het

werkkamer

Steeds meer mensen hebben een werkkamer thuis. Het maakt niet uit of je een ZZP’er bent of dat je wat overuren thuis maakt. Thuis werken gebeurt steeds vaker en allang niet meer alleen op kantoor. Daarom leggen we in deze blog uit hoe jij dé perfecte werkkamer inricht.

Wat heb je nodig

Allereerst is er natuurlijk ruimte nodig. Denk hierbij goed na hoeveel ruimte je ongeveer nodig zult hebben. In de meeste gevallen heb je aan een bureau en een kast wel genoeg. Vervolgens moet je de keuze maken of je liever op een laptop werkt of op een vaste computer. Een laptop neemt veel minder ruimte in beslag. Tegenwoordig werkt een HP Pavilion laptop net zo goed als een vaste computer. Meerdere schermen koppelen aan je laptop biedt de mogelijkheid om efficiënter te werken. 

Sfeer

Het is belangrijk om een prettige sfeer in je werkkamer te creëren. De één werkt prettig in een zakelijke sfeer en de ander werkt prettiger in een wat huiselijker sfeer. Dit verschilt per persoon. Het is hierbij belangrijk dat je een sfeer creëert waar je gefocust te werk gaat. De kleur van je bureau en stoelen hebben ook betrekking op de sfeer. Ga je voor witte meubels dan creëer je een erg ruimtelijke omgeving. Wanneer je voor zwart en grijs gaat creëer je een zakelijke omgeving. 

Bureaustoel

Wanneer je lange dagen achter elkaar door werkt is het belangrijk dat je in een goede houding zit. Wanneer je dit niet doet heb je de kans om last te krijgen van je rug, nek of schouder. Daarom is een goede bureaustoel erg noodzakelijk. Hierbij is er goede afstelling met je bureau nodig. Je wilt namelijk niet te hoog of te laag zitten. De meeste bureaustoelen kunnen omlaag of omhoog en sommige bureaus hebben die mogelijkheid ook.

Stroom

Je laptop of computer heeft natuurlijk stroom nodig. Kijk dus goed waar je jouw bureau plaatst. Het is handig om je bureau dicht in de buurt van een stopcontact te hebben. Wanneer je maar 1 stopcontact in je werkkamer hebt en dit ook nog op een onhandige plek is geplaatst. Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om gebruik te maken van verlengsnoeren. 

Verlichting

Het beste is om voldoende daglicht in je werkkamer te hebben. Daglicht zorgt ervoor dat je geconcentreerd en effectiever te werk gaat. Maar in de ochtend en avond is dit natuurlijk niet altijd mogelijk. Gebruik daarom een goede bureaulamp en plafondverlichting. Het beste is om fel wit licht te gebruiken aan het plafond. Wij raden aan om je bureaulamp te richten naar de muur. Dit zorgt voor een egale verdeling van het licht, vooral als de muur wit is. 

Wanneer je jouw werkkamer hebt ingericht is het natuurlijk leuk om de kamer te decoreren met foto’s of schilderijen. De keuze is aan jou.