juni 13, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Een sfeervolle kantoorruimte inrichten met deze 5 tips 

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat het inrichten van een sfeervolle kantoorruimte een positief effect heeft op het werkplezier. Een sfeervolle ruimte stimuleert namelijk de motivatie en werkt inspirerend. Jammer genoeg blijkt dit voor veel ondernemers nogal een lastige uitdaging. Daarom geven we in dit blog 5 tips, waarmee je heel eenvoudig een sfeervolle kantoorruimte inricht! Lees snel verder. 

Plaats eyecatchers 

Een mooi kunststuk of andere opvallende eyecatchers zijn echte sfeer bepalende factoren op een kantoor. De werkplek krijgt hierdoor namelijk een mooie karakteristieke uitstraling. Het is hierbij wel van belang dat de eyecatchers ook daadwerkelijk passen bij de gewenste uitstraling van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvol tapijt, mooi schilderij aan de muur of het plaatsen van een 3 zijdige elektrische haard. Vooral het laatste raden wij aan wanneer je een duidelijke en sfeervolle eyecatcher wilt plaatsen.

Gebruik kleur 

De meeste kantoren hebben alleen witte kale muren. Maar laten we even eerlijk zijn, daar wordt niemand toch blij van? Probeer daarom ook creatief te zijn met het kleurgebruik. Kleuren beïnvloeden namelijk je emoties en daarom ook de sfeer op je werkplek. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je elke muur in een andere kleur verft, maar zorg voor een goede kleurbalans. Een goede harmonie zorgt ervoor dat de productiviteit er niet onder lijdt en is te verkrijgen door bijvoorbeeld een rode draad door kleuren en patronen terug te laten komen. 

Creëer openheid en transparantie 

Een belangrijke trend op het gebied van kantoorinrichting zijn glazen wanden. Glazen wanden zorgen voor openheid en transparantie op kantoor. Glazen wanden op kantoor zorgen daarnaast voor een goede spreiding van het daglicht door het kantoor. Je bent betrokken bij de ruimte naast je en het maakt je kantoor een stuk lichter, op een natuurlijke manier. Door middel van glazen wanden scherm je toch je ruimtes af, maar behoud je de openheid van het kantoor. 

Houd kasten dicht 

Hoe meer meubilair en accessoires in jouw kantoor, hoe kleiner en drukker de ruimte oogt. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Gebruik daarom een aantal grote accessoire in plaats van veel kleine. Kies daarnaast ook voor rustige tinten zoals een wit of lichtgrijs bureau. Juist een gedurfde industriēle uitstraling? Kies dan voor een natuurlijke look door het plaatsen van een houten bureau. 

De juiste verlichting 

In elke ruimte heb je andere verlichting nodig. Maar die moet natuurlijk wel sfeervol genoeg zijn. Heb jij in je bedrijf nog bijvoorbeeld TL-buizen? Gooi die er dan meteen uit! Niets is namelijk zo slecht voor de sfeer als het koude TL-licht. Ga voor licht dat tussen kunstlicht en daglicht in zit. Het moet namelijk niet te fil wit zijn, want dat maakt de ruimte erg ongezellig. Te geel licht is wel warm en gezellig, maar is vrij vermoeiend voor de ogen. Kies daarom altijd voor instelbare en dimbare LEDs. Zo kun je altijd heel eenvoudig het licht aanpassen aan wat je nodig hebt.