oktober 16, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Hoe kan je een kantoor herinrichten?

De look van een kantoor zegt veel over het bedrijf zelf. Sommige bedrijven zijn zo vastgeroest dat je het direct terugziet in het meubilair. Een bedrijf dat zich graag wil presenteren als dynamisch en vlot doet er goed aan om de inrichting tijdig te vervangen. Dit kan met een complete projectinrichting in Rotterdam. Een goede inrichting is daarbij belangrijk, ook omdat het een goede indruk kan overbrengen op klanten. Bedrijven met gelijke visies vinden elkaar vaak, dus een start-up met veel potentie zal zich eerder thuis voelen bij een bedrijf waar er een open werkvloer is met veel glas, dan een verdieping die vol zit met kleine kantoren en cubicles.

Professioneel laten doen of zelf te werk gaan?

Een herinrichting zelf doen kan eruit zien als een leuke klus, maar het vergt enorm veel tijd. Zo zal er eerst een kleine commissie vanuit het personeel moeten worden samengesteld, en hoewel deze collega’s op sommige vlakken goed samen kunnen werken, zijn design ideeën vaak ver uit elkaar liggend. Er zitten meerdere voordelen aan een professioneel team inhuren. De designers hier zijn de hele dag bezig met inrichtingen, en krijgen daarom snel een idee van wat er mogelijk is met een ruimte. Doordat ze al veel klussen hebben gedaan ontstaan er korte lijntjes met leveranciers en kunnen de juiste meubels snel komen. Om deze meubels zelf te regelen voor een voordelige prijs kan erg lastig zijn, want je moet uitzoeken waar je het meubilair kan vinden, en daarnaast het ook nog voor een zacht prijsje kunnen overnemen.

De voordelen van een succesvolle herontwerp

Wanneer de keuze is gemaakt voor een nieuwe inrichting en deze er daadwerkelijk is kan het veel voordelen opleveren. Zo kan de samenwerking worden bevorderd, met een open indeling. Dit komt doordat een open indeling steeds populairder aan het worden is. Met dit type lay-out kunnen mensen elkaar makkelijk aanspreken en wordt de drempel om hulp te vragen weer lager. Daarnaast blijkt ook dat de productiviteit omhoog gaat, dit kan bijvoorbeeld omdat meer mensen daglicht zien tijdens het werk. Niemand vindt het fijn om de hele dag alleen maar onder TL-buizen te werken. De hogere productiviteit gaat dan ook samen met een beter welzijn van je werknemers.

Startten met het herontwerp

Het besluiten om een projectinrichting te doen kan als een grote stap voelen, echter hebben de professionele teams goede procedures die ze met je doorlopen. Op deze manier kan jezelf (of iemand anders) echt input geven in het proces. Afhankelijk van deze wensen worden dan professionele plannen geschetst. De inrichters helpen zowel bij het schetsen van deze plannen als de daadwerkelijke uitvoering. Zo blijft er qua zelf regelen, en met name uitvoeren, weinig over om te doen. Schakel vandaag nog iemand in!