oktober 16, 2024

Startupmix.nl

Dé startup blog van NL!

Thuis of buitenshuis een bedrijf beginnen?

Als je op zoek bent naar een plek om een bedrijf te starten dan is de eerste logische optie om thuis te beginnen. In zo’n geval hoef je geen complete inboedel aan meubels aan te schaffen, want waarschijn heb je al een bureau, een stoel en een koffiezetapparaat. Met zulke basics is er geen reden om gelijk naar een andere ruimte op zoek te gaan. Wat wel fijn is aan een buitenshuis kantoor is dat je niet je persoonlijke adres hoeft op te geven bij de KvK, want dit kan iedere willekeurige vervolgens opzoeken. Met een virtual office kan je bijna overal terecht. Zo kan je een virtual office in Amsterdam zoeken waar je het KvK-adres en postadres kan plaatsen. Er zitten flink wat voordelen aan een virtual office, waar van een goedkoper kostenplaatje zeker geen geringe is.

Directe voordelen aan een virtual office

Zoals eerder besproken heeft een echt kantoor huren een hoop kosten die erbij komen zoals de huur en de inboedel. Een virtual office is een veel goedkoper alternatief omdat je niet locatie-gebonden bent. Op deze manier kan je dus zowel vanuit thuis, maar ook vanuit een Amsterdam Co Working plek aan de slag gaan. Het hebben van een virtual office is ook bijdragend aan het imago van een bedrijf. Desondanks dat een bedrijf misschien nog maar net van start is gegaan, kan het op papier al een plekje hebben aan een mooie gracht in Amsterdam. Het hebben van een goed imago werkt goed op klanten omdat het vertrouwen geeft.

Van slag gaan met een co-working space

Een co-working space, is een plek waar allerlei mensen tegelijkertijd kantoorruimte huren. Die kunnen gaan zitten aan flexwerkplekken, deze ruimtes hebben alle faciliteiten al in huis. Naast stoelen en tafels wordt het gebouw ook schoongemaakt en zijn er goede sanitaire voorzieningen. Daarnaast is het een goede ontmoetingsplek omdat het vol zit met anderen die ook hard aan de weg timmeren op professioneel gebied.

Professioneel naar een ander niveau gaan

Door het vinden van een virtual office krijg je direct hulp met allerlei administratieve zaken. Het helpen met het sorteren van post bijvoorbeeld. Zo hoef je niet zelf meer alles door te lichten, in plaats daarvan kan je een digitaal overzicht krijgen van wat er binnenkomt. Dit scheelt een hoop administratieve rompslomp. Daarnaast ziet het er op professioneel gebied allemaal erg gelikt uit. De combinatie van een virtual office haalt de stress weg van het delen van je eigen woonadres, en het hebben van een co-working space, maakt voor een goede ontmoetingsplek. Zo hoef je niet je huis te herinrichten, maar kan je ook makkelijk klanten ontvangen, zonder je te hoeven bekommeren om zaken zoals de huur. Nog op zoek naar een virtual office? Kijk dan eens even online en schrijf je in!